Hammes Hees Nijmegen

Johan Seeling


img_01611img_0154img_0155img_0156img_01571

Welkom  Op mijn 5e exposite kun  je een rondje maken door oud Nijmegen, daarna door het mooie Italië, vervolgens zien we het straatleven van Barcelona en daarna belanden we in de herfst. Na de herfst nog een aantal schilderijen met een vleugje Vermeer en dan besluiten we met de avond en nacht. De beschrijvingen per schilderij zijn er niet bij deze keer. Dat is bijna niet mogelijk met zoveel schilderijen. Je kunt ze met beschrijving zien op johanseeling.123website.nl. Vandaag kun je via de beamer kijken op groot scherm.  Mijn werk wat nu hier hangt is allemaal werk van 2015 en 2016. Mijn werk wordt vooral gekenmerkt door veel kleur en het moet herkenbaar zijn. Ik behoor tot de naïeve schilders een schilderkunst waarover vroeger nogal neerbuigend werd gedaan. Tegenwoordig niet meer. Tegenwoordig wordt het serieus genomen en zijn er opleidingen voor. Ik heb geen opleiding gevolgd. Ik ben een autodidact die art brut ( outsider art of spontane kunst) beoefend  als Hobbyist. Hier herken ik mij het meest in. Ik kijk naar een object of foto en zet ergens spontaan de eerste penseelstreek. Vandaar uit werk ik verder tot ik vind dat een schilderij af is.  Schilderen is pure passie. Daar draait alles om. Ik maak wat ik mooi vind. Of een ander mijn werk mooi vind daar denk ik nooit over na als ik schilder. Als mensen je werk dan  mooi vinden is dat een prachtige beloning. Het allermooiste vind ik dagen zoals deze dat je de mensen je werk kunt laten zien. Veel kijkplezier en geniet van een drankje en een hapje.  Johan.

Welkom
Op mijn 5e exposite kun je een rondje maken door oud Nijmegen, daarna door het mooie Italië, vervolgens zien we het straatleven van Barcelona en daarna belanden we in de herfst. Na de herfst nog een aantal schilderijen met een vleugje Vermeer en dan besluiten we met de avond en nacht. De beschrijvingen per schilderij zijn er niet bij deze keer. Dat is bijna niet mogelijk met zoveel schilderijen. Je kunt ze met beschrijving zien op johanseeling.123website.nl. Vandaag kun je via de beamer kijken op groot scherm.
Mijn werk wat nu hier hangt is allemaal werk van 2015 en 2016. Mijn werk wordt vooral gekenmerkt door veel kleur en het moet herkenbaar zijn. Ik behoor tot de naïeve schilders een schilderkunst waarover vroeger nogal neerbuigend werd gedaan. Tegenwoordig niet meer. Tegenwoordig wordt het serieus genomen en zijn er opleidingen voor.
Ik heb geen opleiding gevolgd. Ik ben een autodidact die art brut ( outsider art of spontane kunst) beoefend als Hobbyist. Hier herken ik mij het meest in. Ik kijk naar een object of foto en zet ergens spontaan de eerste penseelstreek. Vandaar uit werk ik verder tot ik vind dat een schilderij af is.
Schilderen is pure passie. Daar draait alles om. Ik maak wat ik mooi vind. Of een ander mijn werk mooi vind daar denk ik nooit over na als ik schilder. Als mensen je werk dan mooi vinden is dat een prachtige beloning. Het allermooiste vind ik dagen zoals deze dat je de mensen je werk kunt laten zien. Veel kijkplezier en geniet van een drankje en een hapje.
Johan.

img_02301
Zondag 23 oktober. Met Maries van den Ing en Rene Kersten. Bij de expositie van Johan.

Zondag 23 oktober. Met Maries van den Ing en Rene Kersten. Bij de expositie van Johan.

Thea Verheul-Haze en Marlies van den Ing.

Thea Verheul-Haze en Marlies van den Ing.

Verder Bericht

Vorige Bericht

© 2020 Hammes Hees Nijmegen

Thema door Anders Norén